Glossary, Page 6
A B C Č D Đ E F G H I J K L M N O P R S Š T U V W Y Z Ž
Kasija u parfemima
Kasija ima cimetno-začinski i zemljani miris. Vrlo je aromatična i intenzivna.
Kašmeran u parfemima
Kašmeran parfemima daje topao, drvenast i mošusni miris s cvjetnim i začinskim podtonovima. Ambrovan je i baršunast te mirisima daje bogatstvo i dubinu. Kašmeran je univerzalna komponenta koja se koristi za pojačavanje mirisa.
Kašmirsko drvo u parfemima
Kašmirsko drvo je sintetička nota, poznata i kao kašmeran – mošusno-drvenasti sastojak, omiljen u mnogim modernim mirisnim kompozicijama.
Kava u parfemima
Kavna nota u parfemima miriše poput tamno prženih zrna kave.
Kesten u parfemima
Kesten – ekstrakt kestena ima prilično neizraženu i gorkastu aromu. U parfemima se koristi za ublažavanje slatkih tonova.
Kineski crni čaj u parfemima
Kineski crni čaj ima slatku, zelenu i biljnu aromu.
Kivi u parfemima
Kivi je voćna, pikantna i zelena nota.
Klementina u parfemima
Klementina je sorta mandarine bez koštica, poznata i kao 'božićna mandarina', slatka i sočna.
Klinčić u parfemima
Klinčić je slatka, topla i začinska nota.
Kokice u parfemima
Kokice su slana nota, ugodna, dimna i zadovoljavajuća.
Kokos u parfemima
Aroma kokosa je slatka, kremasta i orašasta, s prizvukom vanilije i tropske atmosfere.
Komorač u parfemima
Komorač u parfemima ima biljni, anisni miris koji se koristi u svježim, aromatičnim i začinskim mirisnim kompozicijama.
Konjak u parfemima
Konjak unosi u parfem slatke i likerne tonove. Spada u skupinu orijentalnih sastojaka jer se odlikuje vanilijastim tonovima. Sadrži i tonove jasmina te kandiranog voća.
Konoplja u parfemima
Konoplja je aromatična, dimna nota s oštrim kiselkastim prizvukom.
Kopar u parfemima
Kopar je kulinarska biljka bogata anetolom, s nježnim biljnim i blago začinskim mirisom. Dobro se kombinira s drugim začinskim biljem, poput bosiljka, estragona, komorača ili sladića, u aromatičnim i orijentalnim kompozicijama.
Korijander u parfemima
Korijandrovo ulje ima slatko-pikantnu aromu s nježnim drvenastim i paprenim tonovima.
Kožni parfemi
Koža, kada se koristi kao termin u parfemskoj industriji, označava aromatičan ton koji se često upotrebljava za prizivanje izražene arome kožene tkanine. Miris svježe štavljene kože odlikuje se toplim, začinskim i blago slatkastim tonovima. Za…
Krastavac u parfemima
Salatni krastavac ima svjež, vodeno-zeleni miris koji se odlično raspršuje zahvaljujući 'krastavčevom aldehidu'.
Kruška u parfemima
Kruška je slatka i svježa, vodena voćna nota.
Kulfi (indijski sladoled) u parfemima
Kulfi (indijski sladoled) – glavni akordi mirisa Kulfi su: aromatični, slatki, laktonski i puderasti; toplo začinski, vanilijasti i kokosovi.
Kumarin u parfemima
Miris kumarina ovisi o količini sastojka: može biti biljan, poput sijena, ili sladak i topao poput karameliziranih badema.
Kumin u parfemima
Kumin ima aromu svježih sjemenki, blago slatko-začinsku, s prizvukom papra.
Kumkvat u parfemima
Kumkvat je vrlo mali citrusni plod, slatkog okusa s kiselom unutrašnjošću, mirisa nalik limunu i vinu, s gorkim prizvukom.
Kupina u parfemima
Kupine su sintetički ton s pikantno-slatkim voćnim profilom.
Kyara tamjan u parfemima
Kyara tamjan ima svjež, balzamičan, pomalo zeleni, drvenasti i začinski miris s voćnim prizvukom.