Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili ugodno pregledavanje web stranice te zahvaljujući analizi prometa stranice stalno poboljšavali njezine funkcije, učinkovitost i upotrebljivost. Više informacija
U parfemima se često koristi aroma dinja. Iako same dinje nisu uobičajena prirodna sirovina u parfemima, njihov miris se obično reproducira pomoću sintetičkih ili prirodnih esencija. Te esencije mogu biti izvedene iz različitih vrsta dinja, od kojih su neke:
Kantalup dinja (Cantaloupe): Kantalup je vrsta dinje s narančastim mesom i izraženim slatkim mirisom. Njegova aroma se u parfemima koristi u kombinaciji s citrusnim i voćnim notama.
Lubenica: Miris lubenice u parfemima obično se opisuje kao svjež, voćan i lagan. Ima blagu slatkoću i notu svježine, koja parfemima daje osjećaj čistoće i energije.
Šećerna dinja: Šećerne dinje imaju bijelo do zeleno meso i sladak, svjež miris. Njihova aroma se često koristi u parfemima, osobito u kombinaciji s voćnim i cvjetnim notama.
Ove vrste dinja parfemima daju ugodne voćne akorde, pune svježine i slatkoće.